top of page

Naailes

Ben je op zoek naar een naailes of cursus om je eigen kleding te leren maken? Wil je leren hoe je je kleding kunt herstellen, of hoe je een eigen ontwerp tot leven brengt? Hoe kort je een broek in, hoe zet je een knoop aan? Hoe gebruik je een lockmachine en wat betekent biais? Je leert het allemaal in het atelier van Zaterdag.

MarloesNiemeijerFotografie-13.jpg

Werkwijze

Het Nieuwe Naaien

In het atelier werken we niet volgens een vast lesprogramma. Elke les is anders en jij bepaalt wat je wil leren! De ervaring laat zien dat je sneller iets leert wanneer jet het gewoon gaat doen! Door de praktijk heen leer ik je de theorie. 

Je neemt zelf een project, idee of inspiratie mee naar de les. Als je niet weet waar je moet beginnen, heb ik altijd iets achter de hand om je mee op weg te helpen. Bovendien heb ik genoeg patronen om snel ergens mee aan de slag te gaan. 

In de lessen staat centraal dat ik je wil laten zien dat je met weinig kennis, ervaring of materiaal al een heleboel kunt maken. 

Alle lessen zijn inclusief:

- Gebruik van machines en basis fournituren, naalden, garen, schaar etc. let op: het gaat om hergebruikt en tweedehands materiaal, als jouw benodigde kleur niet aanwezig is, dien je het zelf mee te nemen of aan te schaffen in de winkel.

- Patroonpapier, gebruik van patronencollectie

- Koffie & thee

- Stoffen voor kleine (beginners) projecten zoals een etui of scrunchie.

Exclusief:

Stoffen voor grote projecten. Deze zijn wel te koop in het atelier va. €6,- per meter tot maximaal €18,- per meter. ​Ik heb een beperkte collectie.

Studentenkorting

Wanneer je student bent, heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van studentenkorting van 25%. Neem voor meer informatie contact op.

Ben je nog niet toe aan een les, maar wil je wel een keer komen naaien en knutselen in het atelier? Zaterdag organiseert ook eenmalige evenementen waar jij je naaiskills kunt ontwikkelen, of huur een werkplek voor een uur.

Liever in 1 dag een item maken? Dat kan ook. Bekijk de evenementen om te zien welke workshops er gepland staan.

Een naailes cadeau geven? Geef een Zaterdag Cadeaubon! 

Lesrooster

Woensdag 10-12

Donderdag 18-20 & 20-22

Zaterdag 10-12

RECENSIES

MarloesNiemeijerFotografie-28.jpg

Tessa

De lessen achter de naaimachine zijn fijn. Julië creëert een ongedwongen sfeer. Ze is zelf een echte expert waar je goed van kan leren. Voor mij zijn het in de avond twee uren pure mindfulnes

MarloesNiemeijerFotografie-10.jpg

Kelly

De naailes is super gezellig. Ik kijk er altijd naar uit om weer even ontspannen aan een projectje te werken & echt iets te creëren. Met de begeleiding van Julië heb ik al aardig wat gave items gemaakt!

MarloesNiemeijerFotografie-4.jpg

Kiki

Begonnen met 0 ervaring; geen uren theorie, we zijn gelijk aan de slag gegaan. Alles wat je wilt leren maken is mogelijk. Goede begeleiding en ondersteuning met een gezellige kop thee. Aanrader!

VOORWAARDEN

1. Annulering van een les kan tot 48 uur voor aanvang van de les of workshop. De les dient te worden geannuleerd door telefonisch contact op te nemen (WhatsApp). 

2 Bij niet op komen dagen/vergeten van een les blijft het lesgeld verschuldigd.

bottom of page