top of page

Het Verhaal

Zaterdag

Zaterdag. Zo zou ik het noemen. De naam voor alle kleding die lekker zit, in één beweging om je lichaam valt, niet prikt, verschuift, kriebelt, wappert of op een andere manier je stoort. De naam voor alles wat je wil doen, zonder dat er druk op ligt. Voor alles waarvan je niet wist dat je het kon. Voor een plek waar je mag komen zoals je bent. Waar je jezelf kunt zijn. Waar je je vrij voelt. Zoals op zaterdag.

Inmiddels is zaterdag de noemer voor al mijn creatieve uitspattingen geworden. Niet meer alleen duurzamere mode, maar ook bandcoaching, workshops op maat, het samen zingen. Het leven met twee kleine kinderen geeft nieuwe inzichten. Dat het langzamer mag en dan niet alles moet. Het leven is er al, recht onder je neus. Vanuit die visie ontwikkelt Zaterdag zich door tot een begrip. Laat het elke dag een zaterdag zijn!

Zaterdag heeft geen winstoogmerk. De missie is om jouw passie aan te wakkeren en te stimuleren! Of dat nu over een passie voor mode gaat, muziek of circulariteit.

MarloesNiemeijerFotografie-7.jpg

Missie

In een wereld waar overvloed de norm is, wil ik laten zien dat je alles al hebt en alles al kunt. Het is mijn missie om dat in jou naar boven te halen wat er al in zit: een talent om te zingen, de vaardigheden om iets te maken. Je hebt niks nodig, zelfs mijn coaching of naailessen niet. Ik hoop dat je je natuur niet voorbij loopt, je niet vervreemd raakt en de waarde (weer) ziet van de alledaagse dingen. Kleding produceren, een vak dat zo oud is als de mensheid en muziek maken, met onze hartslag als fundament.

Visie

Het zit in iedereen. De capaciteit om je eigen garderobe te maken. Die van je kinderen en partner. 2% van de wereldbevolking zal nooit zuiver kunnen zingen. De rest kan het leren. Net als recht naaien. Het is geen rocket science. Het is aan ons om het door te geven aan de volgende generatie, dat iedereen muzikaal is en hoe je je eigen kleding repareert. Voel je welkom in het atelier!

MarloesNiemeijerFotografie-15.jpg
bottom of page