top of page

Julië van Burken

Zaterdag is een kijkje in mijn creatieve brein. Van eigen muziekschool tot webshop, leerling concerten of live-muziek tijdens feesten en partijen, tutorials voor scrunchies of bandcoach in kerken. Noem me een manusje van alles op creatief en muzikaal vlak.

Bio

WhatsApp Image 2022-06-19 at 10.28.13 PM.jpeg

Aangenaam, ik ben Julië. Leuk dat je meer over mij en mijn werk wil weten. Ik ben getrouwd met Geert en samen hebben we twee fantastische kindjes, Jaïra en Ezra. We wonen in ons klushuis in Bleiswijk, maar mijn roots (en hart) liggen nog altijd in Rotterdam. 

 

Als klein kind maakte ik al poppenkleertjes voor de barbies en verkleedkleren voor mijn zusje. Ik leerde naaien van mijn oma's en muziekles kreeg ik van o.a. Manon ter Steege, Anna Elis de Jong, Micha Molthoff, Andras Czifra en Martin Lekkerkerk.

Toen ik ging studeren koos ik voor Docent Muziek op Codarts in Rotterdam. Een gouden tijd met ontzettend enthousiaste en getalenteerde medestudenten. Al leerde ik het echt vak pas in de praktijk. Mijn vlieguren maakte ik onder andere op het Scala College, Melanchthon en de Passie op Rotterdam Zuid. Ik koos op de opleiding voor het uitstroomprofiel ensemblebegeleiding en speel veel in (kerk)bandjes. Hoewel ik op viool ben afgestudeerd, speel ik die helaas nog het minst. Af en toe nog een jig bij het country-trio Where's Mary

 

Al mijn tijd is vrije tijd. De tijd dat ik niet werk om financieel te voorzien, zit ik het liefst achter de naaimachine. Ik knutsel van alles aan elkaar van zo min mogelijk nieuw materiaal. Er is al zoveel moois aan spullen en stoffen te vinden! Die zoektocht vind vooral plaats in kringloopwinkels, mijn tweede thuis. 

Toch vond ik mijn plek niet in het "systeem" van onderwijs. Ik merkte dat ik veel meer op mijn plek ben wanneer ik met mijn handen mag werken of met groepen mag werken die enthousiast en gedreven zijn. Bovendien ga ik ontzettend goed op de afwisseling die het creatief ondernemen mij biedt.

In 2018 startte ik de instagrampagina Scrunchie Today en verkocht ik honderden scrunchies (haarelastieken) van hergebruikt materiaal. "Today" verwees al naar de naam Zaterdag, die ik tijdens het zwangerschapsverlof van mijn eerste kindje introduceerde.

En here we are. Mijn eigen platform waar ik al mijn creativiteit kwijt kan, op muzikaal en alles rondom het concept do-it-yourself.

 

Zaterdag, omdat alles kan en alles mag. Rondom Zaterdag staat duurzame mode centraal, maar ook creatief onderwijs. Toch een beetje "voor de klas" met mijn e-books die jou gaan leren om meer zelf te gaan maken!

Op dit moment ben ik werkzaam als zang- en muziekcoach bij GKV de Bron in Berkel en Rodenrijs.  Daarnaast ben ik een van de makers voor Atelier Felie in Amsterdam en sta voor interkerkelijk koor Les Sirenes in De Lier. Als zangcoach/muzikaal leider werk ik bij Vocal Group Abby in Dordrecht. Sinds september 2022 heb ik mijn eigen a-capella Zanggroep Zaterdag opgericht. In mijn eigen atelier in Bleiswijk geef ik naailes en open ik in mei 2024 een winkel met atelier in Rotterdam. 

WhatsApp Image 2022-06-19 at 10.30.08 PM.jpeg

WhatsApp/bel

+31 6 302 97 902

Mail

Blijf op de hoogte

  • Instagram
bottom of page