top of page

Zanggroep Zaterdag - Dé vocal group van Lansingerland

NieuwsNieuwe leden welkom bij recent opgerichte Zanggroep Zaterdag

Dirigente Julië van Burken: “We pakken het professioneel aan”.

Berkel en Rodenrijs - “Zangkoren genoeg in Lansingerland”, zou je denken, maar is dat wel zo? Het blijkt dat heel veel jongeren graag willen zingen en op zoek zijn naar een koor dat het professioneel aanpakt en een modern repertoire op het programma heeft staan. Dan ben je, als je in de leeftijd zit tussen 18 en 40 jaar, van harte welkom bij de spiksplinternieuwe Zanggroep Zaterdag.

John Hofman - Het initiatief om een nieuwe zanggroep te starten werd genomen door Julië van Burken (28) uit Bleiswijk. Zij studeerde af op de opleiding Docent Muziek bij het conservatorium in Rotterdam en stond al enige tijd als muziekdocente voor de klas. Toch ligt haar hart bij het ondernemen, dus besloot ze als zzp’er / zangcoach verder te gaan. Bovendien heeft ze het eerste jaar van de master Vocal Leadership gedaan. “Maar ja, op een gegeven moment kreeg ik kinderen en kwam de coronaperiode, waardoor een en ander even stil heeft gelegen”, vertelt ze. De wens om een professionele zanggroep te starten was er al. “Professioneel in die zin, dat ik met een aantal amateur-zangtalenten het op een bepaald niveau wil aanpakken. Dan denk ik aan het genre pop, gospel en musical, vier-, vijf-, zesstemmig, door mij begeleid op de piano maar ook a capella close harmony.” Julië heeft reeds een gospelkoor in Vlaardingen en nu dus ook een zanggroep in Lansingerland. Inmiddels hebben zich al achttien leden aangemeld. Hoofdzakelijk dames en tot nu toe één heer, dus hierbij een oproep aan de heren onder u: meld je aan en kom er bij! Maar nog meer dames zijn uiteraard ook welkom, want het moet een flink koor worden. Julië: “Voorwaarde is dat je zuiver moet kunnen zingen, maar niet per se noten hoeft te kunnen lezen, want dat leer ik je wel. Als je dat al kan is dit mooi meegenomen natuurlijk”. Via haar vriendenkring, kennissen en familie meldden zich de eerste 18 leden aan. "Ze komen in feite uit de hele regio, met Berkel en Rodenrijs als centraal punt. We oefenen om de week op maandagavond van 19:30 - 21:30u boven Vollebregt Autoservice, Edisonlaan 28a in Bleiswijk. Eén keer per 14 dagen dus, want dan kun je thuis nog even de tijd nemen om te oefenen. Het is meer dan alleen maar zingen op zich. Ik geef als het ware muziekles, gehoortraining, theorie en zangtechniek en wil het koor betekenisvolle nummers laten zingen. Klassiekers waar je een stukje belevenis uit kan halen. Ik denk bijvoorbeeld aan Imagine van John Lennon waar ik vanavond mee ga beginnen. Maar ook zullen we bijvoorbeeld nummers gaan instuderen van Coldplay en dat soort groepen. Uiteraard komen daar (eigen) arrangementen bij. Die schrijf ik vaak zelf.”

Waar komt de naam ‘Zaterdag’ vandaan? “Alles wat ik doe moet een stukje ontspanning geven. De zaterdag is voor de meeste mensen een dag om te ontspannen nadat men een werk- of studieweek achter de rug heeft. Dan doe je vaak dingen die je op andere dagen niet doet of kan doen. Vandaar dat ik het koor deze naam heb gegeven.” Julië is vooruitstrevend want ze hoopt in het voorjaar van 2023 het eerste concert met het koor te geven. Aanmelden als lid via: hallozaterdag@gmail.com of via de Instagram!19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page